Nose Work – Begyndere

Dette hold er for dig, der ønsker at arbejde med den forholdsvis nye hundesport kaldet Nose Work. For dig, der ønsker at aktivere din hund med det, den synes er rigtig sjovt; nemlig at bruge sin næse.

Nose Work er en aktivitet, som man kan træne med hunden alle steder. Det er for alle hunde uanset race, alder og træningserfaring.

Nose Work er sjovt, udfordrende og udviklende for både hund og ejer. Du kan deltage i Nose Work konkurrencer i fremtiden eller blot anvende det som en super aktivering for din hund.

Hvad er Nose Work?

Nose Work er en hundesport i rivende udvikling. Overordnet er formålet, at hunden skal udføre et søg efter bestemte dufte i et nyt og ukendt miljø. De 4 forskellige miljøer er:

1) Beholder-/kassesøg
2) Indendørssøg
3) Udendørssøg på et afgrænset område
4) Køretøjssøg

Træningen

Først og fremmest skal hundene lære at afsøge et område selvstændigt. Dette gøres først ved at gemme godbidder, som hunden opmuntres til at finde.

Dernæst skal hundene lære at lokalisere bestemte dufte. I Danmark er det i Dansk Kennel Klub besluttet at anvende duftene eukalyptus, anis og lavendel. Til konkurrencer anvendes æstetiske olier, men da disse er meget stærke, vil vi på Hundensgaard udelukkende anvende hydrolater af duftene.

Når hundene har lært at genkende en af duftene, vil vi begynde at træne i forskellige miljøer, således at hundene lærer at koncentrere sig om søget ligegyldigt, hvor de befinder sig.

Leg og samvær

Hundene får naturligvis fri til socialt samvær uden snor ind imellem næsearbejdet. Dette foregår altid i de indhegnede folde og i mindre grupper hvor hundene passer sammen i temperament og størrelse.

På dette hold er max 6 deltagende hunde.

Næste hold starter

Mandag den 17. april 2023

Hvornår

Mandag kl. 18.00 – 19.00

Uge 16: 17. april
Uge 17: 24. april
Uge 18: 01. maj
Uge 19: 08. maj
Uge 20: 15. maj
Uge 21: 22. maj
Uge 22: Ingen træning
Uge 23: 05. juni
Uge 24: 12. juni

Hvor

Træningen foregår på Hundensgaard
Voldby Hedevej 40, 8450 Hammel.

Instruktør

Ditte Maria Nors Jensen

Pris:

1300,- kr. for 8 timer

Der er max 6 hunde på holdet.

Ingen ledige pladser