Nose Work – Fortsættere

Dette hold er for dig, der ønsker at fortsætte med at træne Nose Work. For hunde, der allerede kender duften af lavendel og er klar til flere udfordringer. Vi vil på dette hold arbejde delvis på Hundensgaard indenfor de 4 Nose Work delmomenter og delvist tage ud og træne på egnede andre steder i lokalområdet, så hundene bliver trænet i at arbejde i forskelligt miljø.

Hvad er Nose Work?

Nose Work er en aktivitet, som man kan træne med hunden alle steder. Det er for alle hunde uanset race, alder og træningserfaring.

Det er sjovt, udfordrende og udviklende for både hund og ejer. Du kan deltage i Nose Work konkurrencer i fremtiden eller blot anvende det som en super aktivering for din hund.

Nose Work er en hundesport i rivende udvikling. Overordnet er formålet, at hunden skal udføre et søg efter bestemte dufte i et nyt og ukendt miljø. De 4 forskellige miljøer er:

1) Beholder-/kassesøg
2) Indendørssøg
3) Udendørssøg på et afgrænset område
4) Køretøjssøg

Træningen

Først og fremmest skal hundene lære at afsøge et område selvstændigt. Dette gøres først ved at gemme godbidder, som hunden opmuntres til at finde.

Dernæst skal hundene lære at lokalisere bestemte dufte. I Danmark er det i Dansk Kennel Klub besluttet at anvende duftene lavendel, eukalyptus og anis. Til konkurrencer anvendes æstetiske olier, men da disse er meget stærke, vil vi på Hundensgaard udelukkende anvende hydrolater af duftene.

Når hundene har lært at genkende en af duftene, vil vi begynde at træne i forskellige miljøer, således at hundene lærer at koncentrere sig om søget ligegyldigt, hvor de befinder sig.

Leg og samvær

På dette hold er ikke indlagt tid til leg, men hundene må naturligvis lukkes fri og lege efter træningen, hvis ejerne er enige herom. Dette foregår altid i de indhegnede folde og i mindre grupper hvor hundene passer sammen i temperament og størrelse.

På dette hold er max 6 deltagende hunde.

Næste hold starter

Torsdag den 18. april 2024

Hvornår

Kl. 18.00 – 19.00 følgende dage:

Uge 16: 18. april
Uge 17: 25. april
Uge 18: 02. maj
Uge 19: Ingen træning
Uge 20: 16. maj
Uge 21: 23. maj
Uge 22: 30. maj
Uge 23: 06. juni
Uge 24: 13. juni

Hvor

Hundensgaard, Voldby Hedevej 40,
8450 Hammel samt andre egnede steder i lokalområdet.

Instruktør

Ditte Maria Nors Jensen.

Pris:

1350,- kr. for 8 timer

Der er max 6 hunde på holdet..

Ledige pladser