Nose Work – Fortsættere

Dette hold er for dig, der ønsker at fortsætte Nose Work arbejdet med din hund. Din hund kender duften af lavendel og er i gang med at øve sig i, at lokalisere den i alle 4 miljøer. Du ønsker at blive bedre til at aflæse din hunds markeringsadfærd og udfordre den i nye omgivelser.

Hvad er Nose Work?

Nose Work er en aktivitet, som man kan træne med hunden alle steder. Det er for alle hunde uanset race, alder og træningserfaring.

Nose Work er sjovt, udfordrende og udviklende for både hund og ejer. Du kan deltage i Nose Work konkurrencer i fremtiden eller blot anvende det som en super aktivering for din hund.

Nose Work er en hundesport i rivende udvikling. Overordnet er formålet, at hunden skal udføre et søg efter bestemte dufte i et nyt og ukendt miljø. De 4 forskellige miljøer er:

1) Beholder-/kassesøg
2) Indendørssøg
3) Udendørssøg på et afgrænset område
4) Køretøjssøg

Træningen

Først og fremmest skal hundene lære at afsøge et område selvstændigt. Dette gøres først ved at gemme godbidder, som hunden opmuntres til at finde.

Dernæst skal hundene lære at lokalisere bestemte dufte. I Danmark er det i Dansk Kennel Klub besluttet at anvende duftene eukalyptus, anis og lavendel. Til konkurrencer anvendes æstetiske olier, men da disse er meget stærke, vil vi på Hundensgaard udelukkende anvende hydrolater af duftene.

Når hundene har lært at genkende en af duftene, vil vi begynde at træne i forskellige miljøer, således at hundene lærer at koncentrere sig om søget ligegyldigt, hvor de befinder sig.

På dette hold vil vi enkelte træningsgange mødes og træne Nose Work andre steder end på Hundensgaard. Dette kan være på lokale legepladser, byggeplads og lignende.

Leg og samvær

Hundene får naturligvis fri til socialt samvær uden snor ind imellem næsearbejdet. Dette foregår altid i de indhegnede folde og i mindre grupper hvor hundene passer sammen i temperament og størrelse.

På dette hold er max 6 deltagende hunde.

Næste hold starter

Mandag den 7. august 2023

Mandag kl. 17.30 – 18.30

Uge 32: 07. august
Uge 33: 14. august
Uge 34: 21. august
Uge 35: 28. august
Uge 36: 04. september
Uge 37: 11. september
Uge 38: 18. september
Uge 39: 25. september

Hvor

Træningen foregår delvist på Hundensgaard, Voldby Hedevej 40, 8450 Hammel samt andre lokationer i nærområdet (oplyses ved træningsstart)

Pris:

1300,- kr. for 8 timer.
Max 6 hunde på holdet.

Ingen ledige pladser