Hvad er BARF?

Vores hunde er rovdyr og lever derfor bedst, hvis de fodres derefter! BARF står for Bone And Raw Food og er altså mad til din hund i form af ben og råt kød – som hunden selv ville vælge det!

Hundens er skabt til at spise rå mad

Hundens fordøjelsessystem er indrettet til at fordøje råt kød; dens tandsæt er skabt til at flå og skære kødet i stykker og dens meget lave PH-værdi og indhold af fordøjelsesenzymer i mavesækken er skabt til at fordøje det rå.

Ingen tilsætningsstoffer

BARF indeholder ikke konserveringsmidler, farvestoffer, smagsforstærkere eller for hunden svært fordøjelige kornprodukter.

BARF kan desuden afhjælpe mange livstilssygdomme, som vores hunde får af at leve på menneskers vilkår. Ligesom vi mennesker skal spise sundt og varieret, skal vores bedste venner selvfølgelig også tilbydes det samme.

Vi oplever gang på gang at hundene får mere energi og bedre livskvalitet i dagligdagen, når de fodres, som de er skabt til.

Hvordan er det pakket?

Kødet fra Naturfoder fås i et bredt sortiment af let håndterbare 500 g vakuumpakker, løsfrosset kød i mundrette stykker i poser a’ 2 kg, store lunser i poser a’ 2 kg, fuldfoderblandinger i poser a’ 1 og 2 kg løsfrosne medaljoner a’ 30 g i poser med 800 g i alt samt ben i alle afskygninger og størrelser.

Fra kød til hundemad

Alt kødet stammer fra slagtedyr, som er produceret til human ernæring og er derfor dyrlægekontrolleret under hele processen.

Ved ankomst til slagteriet tjekkes dyrene, tre minutter efter slagtning tjekkes indmad og indvolde, og herefter udtages prøver af kød og hoved, som sendes til tjek for Salmonella og BSE.

Fra slagtning til færdig vakuumpak, går der maksimalt 24 timer. Kødet har på intet tidspunkt været på andre omveje, så der er faktisk mere frisk end det kød, vi finder til os selv i supermarkedets kølemontre.

Slagtedyrene kommer fra markerne omkring Schleswig-Holstein og Sønderjylland.

Kødet i 500 g pakkerne laves af fersk kød, som bliver pakket og frosset kort efter ankomsten til pakkeriet/fabrikken.

De løsfrosne produkter er hakket i frossen tilstand. Kødet køres ud af frysehuset og står til “optøning”, så det ikke er minus 22 grader (for at undgå det bliver til smulder, når det kommer i hakkemaskinen). Når det har stået lidt og er blevet håndterbart er det ca. minus 5 grader.

Når vi har eksotiske kødsorter som f.eks. kænguru i sortimentet, så er det fragtet ind frosset. Derfor er det ikke hakket, men frosset i store stykker, som leveret til fabrikken.

Hvor kommer kødet fra?

Vores fabrik Panzen Ekspress handler med de lokale slagterier i Sønderjylland og Nordsleswig; her går marsklandsokserne ude på markerne, og lammene på digerne. Dette er vores okse- og lammekød. Der kan være økologisk og konventionelt kød i vores “blandinger”, men alle dyrene er fra lokale besætninger, som traditionelt er fritgående.

Øko-hønen kommer fra Sødamgaard i Løgumkloster.

Lammeben kommer fra Norge. Igen traditionelt fritgående.

Rensdyr fra Nordsverige – igen traditionelt – fritgående.

Hjort fra Bayern, fritlevende, ikke fra farme.

Laks/fisk fra den lokale fiskehandler. Det kan være norsk opdrætslaks og fritfanget fisk.

Fjerkræ/Rigtig Kylling er danske burhøns. Vi er ikke fan af burhøns, men vi har valgt at have et DANSK alternativ fremfor polske kyllinger. De danske slagtekyllinger har de strammeste medicinregler i EU, og FVST melder, at deres testbesøg viser “rene” kyllinger. Disse kommer også fra Løgumkloster.

Kalkun kommer fra opdræt i haller (fritgående), nogen med adgang til det fri.

Det ligger os MEGET på sinde, at vores hunde ikke skal have det godt på andres bekostning – vi er modstandere af industridyr. En ting er, at de må lade livet for at blive til mad, men vi skal behandle dem ordentligt, mens de lever.
HER KOMMER DYREVELFÆRD (incl. transporttid til slagteriet) I FØRSTE RÆKKE.

VELBEKOMME

Billeder fra produktionen

På fabrikken Panzen Ekspress i Flensborg produceres Rigtig Hundemads produkter.
Her produceres også rå hundemad til de tyske hunde – bl.a. produktet PAEX.

Se herunder billeder af produktionen og læs hvordan processen foregår.