Kunders erfaringer med BARF

Dina november 2015

Hej Ditte 🙂
Jeg deltog til jeres info aften om hundens ernæring og efterfølgende købte jeg nogle Bellas favoritter, godbidder og andet godt (bogen var vist mest til mig) Men om alt; så TAK for en virkelig spændende aften.

Jeg har fået en helt ny hund så at sige- hun trives så meget mere og bedre. Og det er jo nærmest latterligt skræmmende, at maven har fungeret perfekt lige siden. Hun er helt bims med BARF og det er vi to hundeejere herhjemme også. Vi ses når fryseren atter skal tankes op igen.
Kh Dina

Tindur juni 2015

Tindur på 1 år har mistet lysten til mad de sidste 3 – 4 mdr. Han er en islandsk Fårehund, som ellers hidtil har været meget madglad- men som nu nærmest ikke gider spise sin tørkost. Vi vil så gerne se ham have lyst til mad igen- se ham være ivrig og stråle når der skal spises.

Han vejer ca 13 kg og har altid været lidt til den tynde side. Knægten har fine gener og skal gerne stråle når han i fremtiden, skal være med til at bevare den islandske Fårehund som en sund og god race gennem fornuftig avl:-) Vi er lidt usikre på BARF fodring og håber på en god start her.

August 2015

En lille hilsen fra Tindur og mig:-) Det går bare super fint med maden – og sikke en madglæde min lille vovse har fået! Der gik lige lidt tid inden maven vænnede sig til alt det nye, men det virker som om, han er stabil nu. Jeg er ikke så vild med kallun- men det er Tindur til gengæld. Jeg nyder at have en mæt hund, som er i større trivsel og overskud nu hvor han får dækket sit behov og jeg tror faktisk, han har taget på også 🙂
Mvh Charlotte

Sommer maj 2015

Her er Sommer. Hun er en gul labrador tæve på 15 måneder. Hun vejer 28 kg.

Siden hun var omkring 6 måneder haft hun haft problemer med meget røde, varme, fortykkede og betændte ører. Efter mange behandlinger (uden den store effekt) valgte jeg at få hende allergitestet. Et af svarene var, at hun bla. er allergisk overfor lagermider, som er i tørfoder.

Hun er i gang med auto sensibiliserings vacciner, men her er kun 60 % chance for, hun bliver “kløefri”. Hun har desværre nu også røde poter, som hun bider og tygger i. Hun ryster sig, klør sig og er urolig (især om natten).

Sommer har aldrig spist sit tørfoder op. Kun spist når hun var mega sulten så hun er meget mager.

Jeg har brugt så sindsyg mange penge på dyrlægeregninger. Det vil det være fedt at få din vejledning, da min dyrlæge ikke ved meget om det, men har dog anbefalet det pga. hendes testsvar.

Juni 2015

Sommer er i total bedring både allergimæssigt, foderstand og humør.

Hun har den sidste måned ikke haft et tilfælde af ørebetændelse, alle sår på poterne er helet og der er ikke kommet nye til, Hun er stoppet med at være urolig, hvor hun mange gange skulle ud og ind (dag og nat) og hun er stoppet med konstant at ryste sig.

Billedet er af det øre der har været værst, dvs. fra hun var 8 uger har dette øre været mørkerødt, fuld af sort snask, ømt og meget ildelugtende. Men se det lige…. Det er fantastisk!

Hun har tidligere kun spist for at overleve (tro det eller la være, når det er en labrador), men hun var så mager, at man kunne se alle ribben og hun ville ikke spise tørfoder (trods mange skift og med “guf” ovenpå). Nu hopper og danser hun foran fryseren og spiser op. Hun er nærmest blevet til den gode side. Hendes humør er i top, hun drøner afsted over mark, skov og strand.

Hendes løbetid kom efter en måned på BARF, så alt i alt bare en kæmpe forskel efter vi har skiftet foder.

Så tak Ditte for muligheden og rådgivning.

Mvh Malene

Ollie januar 2015

Ollie er to år og vejer 14 kg. Han er generelt i rigtig god fysisk stand, en glad og velfungerende hund.

Derudover har han ret aktiv, når vi er ude. Derfor er det vigtigt for os at give ham noget foder, der kan give ham alt den energi, han har brug for. Det eneste problem vi ser med hans nuværende foder er, at han har rigtig meget afføring; 3-4-5 gange om dagen, hvilket vi synes, er rigtig meget.

Lige nu er Ollie på kornfrit foder, ikke fordi han er allergisk, men fordi vi altid har synes, at han skal have noget ordenligt mad.

Nu er vi så faldet for BARF, som vi mener, må være det absolut bedste, man kan tilbyde sin hund. Ollie ville elske at få rigtigt kød, og ben hver dag. Derfor vil det være en stor glæde for os at skulle fodre ham med BARF.

Marts 2015

Ollie er lykkelig hver dag, når han får hans mad, det fungerer bare så godt!

Hans pels er blevet meget blankere og vi mærker ikke han er sulten på samme måde længere. Havde aldrig troet han skulle overleve en fastedag, men det er vi netop startet på nu, da hans vægt er blevet stabil.

Derudover har han kun 1/3 afføring af hvad han havde før.

Mvh. Camilla Nielsen

Vega

Vi har den dejligste FT springer spaniel, Vega, på knap 11 mdr. Hun har det skønneste sind og er lige præcis sådan en familiehund vi var på udkig efter.

Vi har dog et stort problem. Siden vi fik hende, har hun faktisk haft bøvl med sin mave. Hun startede med at have flere slags parasitter samt infektioner i maven gange mange. Nu er det efterhånden ved at være behandlet efter alverdens kure med medicin og flere indlæggelser.

Nu bøvler vi bare med at finde noget mad hendes mave kan tåle og som hun samtidig også gider at spise. Hun er nemlig også gået hen og er blevet ekstremt kræsen. Hun kan sagtens lade sin mad stå, selvom vi bare kan se at hun bliver tyndere og tyndere.

Vi vil gøre ALT for at hun kan tage lidt på og trives bedre igen:-) Vi har fået BARF anbefalet af flere og har læst en del om det, og håber meget at det kan være løsningen på vores udfordringer.

Hun har nu fået kallun i 2 dage, hvilket er blevet spist med glubende appetit 🙂

Juni 2015

Vega har været igang med BARF i ca. 5 mdr. og det har været en rigtig god oplevelse.

Før hun startede på BARF har vi stort set prøvet alle slags foder, hvor hun bare snusede til maden og ville ikke spise det. Hun ELSKER BARF og springer hen til maden når det bliver serveret. Hun er mest vild med det mad, der er skåret mindre stykker og knap så vild med de store ben og hakket kød.

Hun har virkelig fået sin appetit tilbage og det er skønt at se!

Vi er dog blevet nødt til at stoppe med BARF igen, da det ser ud til at Vega ikke kan fordøje det pga. sin sygdom. Hun har fået en kronisk infektion i maven, som hun er igang med en større udredning for. Vi føler os derfor nødtsaget til at følge anvisningerne fra dyrehospitalet, som er at give hende skånekost.

Men når det bliver for surt og hun ikke gider at spise tørkosten, har vi heldigvis et par poser BARF i fryseren, så hun kan få appetitten igen 🙂

Vi kan kun anbefale andre at prøve BARF 🙂

Flemming

Kære Hundensgaard

Jeg har googlet rundt på nettet i ren desperation over en syg, lille hvalp, og så ender jeg her på jeres hjemmeside og føler mig allerede ved bedre mod end i månedsvis.

Den 26. december blev vi “forældre” til verdens dejligste lille franske bulldog, som vi døbte Flemming. Allerede kort tid efter, at vi havde fået ham, begyndte jeg at lægge mærke til hans mule, der var rød og begyndende hårløs. Derfor opsøgte jeg en dyrlæge her i Silkeborg fordi, at jeg var bange for, at det kunne være hårsækmider. Det afviste hun blankt uden meget andet end lige at kigge ham om øjnene.

2 uger gik og hans symptomer blev værre. Jeg opsøgte igen dyrlægen og kom denne gang ind til en anden. Hun kiggede på ham og sagde, at han ganske rigtigt havde hårsækmider samt stafylokokker. Uden at gå i detaljer har jeg senere hen fundet ud af, at hun absolut ikke gav ham den bedste medicinske behandling, hvilket resulterede i et yderligere nedsat immunforsvar samt en forværring i tilstanden.

Reaktionen fra dyrlægen, da jeg ringede med gråd i stemmen af bekymring: jeg var hysterisk….5 dage senere stod jeg igen dernede og denne gang krævede jeg at komme ind til en tredje dyrlæge (en jeg havde fået anbefalet af en anden hundeejer). Hun var rigtig sød og hjalp Flemming, der på det tidspunkt havde mistet meget hår og nu også havde grimme, væskende “blærer” i lysken.

Sød eller ej, så har behandlingen bare ikke hjulpet, og jeg er grædefærdig. Flemming har mistet ufatteligt meget pels og er helt hårløs flere steder på kroppen. Han klør sig og er slet ikke sig selv – og de grimme blærer er tilbage flere steder på kroppen. Jeg frygter, at de vil fylde mere giftig medicin i min lille hund, og at det bare ikke hjælper ham.

Og mit hjerte fortæller mig, at BARF giver SÅ god mening ift. at styrke ham i kampen mod miderne. På en NATURLIG måde. Med krydsede fingre; Malene

1. maj 2014

Flemming har nu barfet i to måneder, og det går rigtigt godt. Han elsker maden og spiser med glæde det hele – undtagen hele fisk, så dem holder vi os fra.

Flemming kom ud til en ny dyrlæge med sine hårsækmider, så vi har nu været på ivomec i en måned, og endelig er vores hund ved at blive rask.

Jeg er sikker på, at kombinationen af barf, der har styrket ham, og denne nye medicin har gjort, at Flemming i dag endelig ser godt ud igen og er en glad hund.

Vi er rigtigt glade for at have startet med at barfe og fortsætter helt sikkert med det fremover, da det har styrket vores hund samtidig med, at han er sluppet af med sine oppustede mave og sine stinkende prutter:-)

/Malene

Amber

Min hund, Amber, er en knap 4 år gammel Laekenois. Hun vejer 25 kg og har epilepsi. Jeg har læst at Barf muligvis kan gøre, at hun får færre anfald, måske ligefrem bliver helt rask.

Hun får Kaliumbromid og 100 mg Fenemal hver morgen og 50 mg Fenemal aften. Alligevel er hun ikke anfaldsfri. Hun får anfald ca. hver 14. dag.

Hun har haft anfald siden hun var 11 måneder. 10 uger gammel blev hun bidt af en større hund og fik kraniebrud. Dyrlægen satte hendes overkæbe sammen med to skruer. Det virker fint. Der er mistanke om at epilepsien skyldes bruddet.

Jeg vil gerne give Barf en chance: Det lyder jo naturligt og rent; ingen mystiske tilsætningsstoffer. Læste et sted, at siden hundene er begyndt at få tørkost, så er deres gennemsnitlige levealder faldet med 3 år. Det er jo sørgeligt….

Juni 2013

Amber har barfet lige siden den 4. maj, altså 54 dage, næsten 8 uger. Trods medicin, 100 mg Fenemal og 6,5 ml. kaliumbromid om morgenen og 50 mg Fenemal om aftenen, fik hun ca. 1 anfald om ugen af forskellig varighed og intensitet.

Efter at hun er startet på ren barf, har hun ikke haft eet eneste anfald! De første to uger fik hun normal medicin-dosering, men så begyndte jeg at trappe lige så stille ned. I dag er hun på 25 mg fenemal og 2 ml. kaliumbromid om morgenen og 25 mg fenemal om aftenen.

På mandag vil jeg gå ned på det halve og se en uge frem, hvordan hun reagerer. Håber at jeg i løbet af et par uger kan trappe hende helt ned.

Med venlig hilsen Amber og Gitte

Kenya og Mocca

Jeg var interesseret i at prøve BARF, blandt andet fordi min ene hund havde tandstensproblemer, som jeg trods tandbørstning fra hvalp ikke kunne holde nede. Jeg havde læst og hørt meget godt om det konceptet, og netop at den rå kost naturligt ville være med til at holde tandstenene væk.

Jeg var lidt skeptisk i forhold til hvordan det var at håndtere. Efter at have prøvet BARF er den skepsis helt manet til jorden. Dels er det meget nemt at håndtere og den glæde hundene viser ved fodringen er så fantastisk at se. Jeg smider foderet på græsset og ligger det op i træerne så de rigtig får brugt deres snuder.

Jeg kan ikke selv se forskel på tænderne endnu, men jeg er jo også næsten lige startet… så der glæder jeg mig til at følge udviklingen over lidt længere tid.

27. juli 2013

Kenya har haft voldsomme allergiudbrud. Dyrlægen har haft svært ved at finde ud af hvad hun har reageret på, men pt. er hun på dyrlægens allergifoder.

Dyrlægen var næsten overbevist om at allergien skyldtes råfodring. Jeg er selv ikke af samme overbevisning da historikken ikke helt passer i alle tilfældene, dog forværredes det i perioden med råfodring (men det kan jo have været tilfældigt). Især var han meget imod råfodring med oksekød.

Hun skal have en planlagt operation af en lille knude denne sommer, der er tvivl om hvorvidt knuden kan være skyld i “allergiudbrud” eller om det er noget helt andet. Men indtil svar fra histologerne ang. vævsprøven holder jeg hende (desværre) på allergifoderet.

Mvh Mette

Molly

Vi har heldigvis ikke de store fysiske problemer med hende.Har lidt problemer med hendes øjne. Hindbær øjne. Må næsten hver morgen fjerne en del “søvn klatter”, ej betændelse.Skyller øjnene med saltvand eller øjendråber.Dette forventer jeg ikke ændres ved overgangen til BARF. Men det ville da være en glædelig overraskelse.

Hendes mave virker ikke sart. Dog i perioder lidt problemer med at hun spiser for meget græs, som kan være lidt besværligt at få ud i den anden ende.

Vi ønsker at begynde på BARF, da vi tror på at det er sundt og naturligt for hende.

Har i den sidste tid fodret med Kingsmoor Pure uden korn, majs og ris. Dette har givet en ændring på hendes afføring.

Hun har også haft mere energi på det sidste. Men det er måske mere på grund af hun er kommet over løbetid og en skruk periode de 60 dage efter. Hun svinger en del med hormonerne.

16.10.12

Så var vi ude og hente til den første måned med BARF. Der var heldigvis rigtig god tid til alle vores spørgsmål. Planen og bestillings skema gennemgået godt og grundigt.
En dags faste og så klar til opstart med kallun.

15.11.12

Så er det tid til at få fyldt fryseren op igen. Erfaringerne er blevet lidt større. Men stadigvæk lidt spørgsmål som Ditte glædeligt kunne hjælpe med.

Molly har haft lidt problemer med at klare indmaden. Så vi fik afklaret en anden måde at fordele det på. Ellers ser hun vældig glad og tilfreds ud med skiftet til BARF. Vi gik også fra 2 måltider dagligt til 1. Dette gik betydeligt nemmere end forventet.

Vi laver selv lidt frugt/grønsags blanding hun får sammen med kødet.

Det er dejligt nemt at sammen sætte kosten korrekt ud fra bestillingssedlen/madberegner. Så det meste var planlagt hjemme fra.

29.12.12

Den sidste tid med tørkost fik vi prøvet 3 forskellige slag. Dette kunne godt ses på hendes pels, den var ikke helt så fin som tidligere. Her efter godt 2 mdr. med BARF er pelsen godt og vel tilbage som glansfuld og kraftig. Ja faktisk ved at være nervøs for at der bliver behov for en trimning.

Vi har justeret mængden af mad lidt op da hun virkede lidt sulten. Hun er jo en hund der kan lide og får lov til at arbejde. Vægten følges så. Men det er nok ikke nemt med en retriever, de mener vist altid de er sultne. Men der er ingen tvivl om at Molly er blevet endnu mere glad ved spisetid, efter vi er begyndt med Rigtigt Hundemad. Har vist kun en gang set at al BARF’en ikke blev spist straks. Dette giver også lidt udfordringer med faste-dagen.

Forbruget af hundeposer er faldet kraftigt. Maden må jo blive optaget og brugt. Ikke en masse fyldstoffer der bare ryger igennem systemet.

Al Capone

Så er der efterhånden gået en uge med det nye foder til Al Capone. 5 dage på kallun, en fastedag, en dag på øko høne og en dag med kæbekød, gerne med lidt blendede grøntsager:)

Al Capone spiser sit nye foder med velbehag. Han har haft et par dage, hvor han har virket lidt sløj og nedstemt, men er sit “gamle jeg” igen.

Det ser ud til, at han også er i bedring mht til sporene af hot spots´ene, og hvor han ellers ofte bliver rød i øjnene, er det, som egentlig skal være hvidt, hvidt.

Al Capone har tabt sig en lille smule, men som du sagde udnytter han foderet super godt. Laver sjældent stort og drikker kun en lille smule vand. Desuden virker han aldrig oppustet efter indtagelse af foder, som han ellers gjorde med tørfoderet.

Så jeg krydser fingre og håber på, at ændringen af kosten gør ham rigtig godt.

20. august 2012

Synes der er sket rigtig meget, i en positiv retning, med Al Capone, siden vi talte sammen sidst. Tror han har skulle have en tilvænningsperiode med BARFen, som du sikkert også har nævnt for mig.

Han har taget på i vægt, har knap så meget dårlig luft, han skal af med 🙂 🙂 :), og så ser hans pels meget pænere ud, som du sikkert også kan se på billederne.

Så jeg krydser fingre for en fortsat positiv udvikling.

4. oktober 2012

Jeg har idag fået svar fra dyrelægen mht Al Capones hudsygdom.Han er desværre en allergi-hund, allergisk overfor 2 typer lagermider og husstøvmider. Æv, men samtidig rart at have fået svar, så han kan starte i behandling. Jeg er derfor også super glad for at have fået ham startet op på Barf.

Fodring med BARF hjalp Kira

Læs herunder Lillians historie om Kira, der har fået et helt nyt liv, efter hun har skiftet til BARF.

I 2009 anskaffede vi os en hund for første gange i mange år. Valget faldt på en Flatcoated Retriever en smuk og dejlig hund. Den fik navnet Kira. Hun var 10 uger da vi hentede hende. Så langt så godt!

Efter en uges tid hos os fik den dårlig mave. Vi så tiden an et par dage, men det blev bare værre. Til sidst ringede vi til dyrlægen, som gav os det råd at koge noget ris længe og så give den kogt fisk i. Der skal siges at vi ikke havde ændret på dens kost. Det hjalp heller ikke, så af sted til dyrlægen. Her fik Kira sin første binyrebarkbehandling. Det hjalp selvfølgelig, men 14 dage senere var den gal igen. Denne gang blev der sendt afføringsprøve til et laboratorium. Det viste sig at den havde nogle små ”snyltere”, som en hund normalt sagtens kan klare selv. Hun blev så behandlet for det.

I løbet af de næste 6/7 måneder var vi konstant til dyrlæge og ikke at forglemme oppe flere gange om natten. Vi var også meget bekymret for Kiras videre liv og vores pengepung. Heldigvis havde vi tegnet en sygeforsikring, som betalt en del af udgifterne, men der var selvrisiko på 800 kr. de fleste gange. Efter de her måneder begyndte dyrlægen at snakke om allergi og livslang behandling med binyrebarkhormon. Det var vi ikke vilde med!

Derfor googlede jeg på ”hunde og allergi” – for der måtte da være andre med de samme erfaringer!! Og her stødte jeg gang på gang på noget der hed BARF. Flere af de sider jeg stødte på beskrev hvorledes denne fordringsmetode havde afhjulpet deres hunds allergi – det værre sig mave- eller pelsproblemer. Jeg tænkte i første omgang at det måtte være dyrt og besværligt, men efter at have prøvet alt, også dyrlægens anbefalede diætfoder, besluttede vi at rådfodring var et forsøg værd.

På nettet søgt jeg efter en butik i nærheden, som forhandlede BARF og her stødte jeg på Hundensgård ved Ditte Nors. Jeg ringede og fik en aftale. Ditte var utroligt hjælpsom og efter vores snak var jeg helt tryg ved at gøre forsøget. Jeg købte mad til en måned. Den første uges tid skulle Kira kun have kallun. Vi var godt spændte på, om hun ville have det og hvordan hendes mave ville reagere.

Miraklet skete!!!! Tænk sig allerede næste morgen var hendes afføring mere fast. I løbet at et par dage var den hel normal. Vi har nu fodret med rå kød og ben i over et år og Kira har kun haft dårlig mave en enkelt gang og medicinen var blot, at vi i nogle dage gav hende kallun. Vi har ikke en eneste gang siden været hos dyrlægen i forbindelse med maveproblemer.

Det har været lidt dyrere at fodre med BARF, men det at se sin hund trives og blive forskånet for medicinsk behandling resten af sit liv, har gjort at det var det hele værd.

En anden ting er at hun elsker maden og ikke mindst de gnaveben der er en del af BARF-fodringen.

Jeg kan kun anbefale at fodre med BARF.

Ditte er utroligt hjælpsom og kompetent. Der er i det hele taget en hyggelig og afslappet stemning på Hundensgård.

Lillian Werliin