Nose Work – Kick Start

Denne temalørdag er for dig, der ønsker at stifte bekendtskab med den forholdsvis nye hundesport kaldet Nose Work. For dig, der ønsker at aktivere din hund med det, den synes er rigtig sjovt; nemlig at bruge sin næse.

Nose Work er en aktivitet, som man kan træne med hunden alle steder. Det er for alle hunde uanset race, alder og træningserfaring.

Nose Work er sjovt, udfordrende og udviklende for både hund og ejer. Du kan deltage i Nose Work konkurrencer eller blot anvende det som en super aktivering for din hund.

Hvad er Nose Work?

Nose Work er en hundesport i rivende udvikling. Overordnet er formålet, at hunden skal udføre et søg efter bestemte dufte i et nyt og ukendt miljø. De 4 forskellige miljøer er:

1) Beholder-/ kassesøg
2) Indendørssøg
3) Udendørssøg på et afgrænset område
4) Køretøjssøg

Træningen

Først og fremmest skal hundene lære at afsøge et område selvstændigt. Dette gøres først ved at gemme godbidder, som hunden opmuntres til at finde.

Dernæst skal hundene lære at genkende og lokalisere duften af lavendel. I Danmark er det i Dansk Kennel Klub besluttet at anvende duftene lavendel, eukalyptus og anis . Til konkurrencer anvendes æstetiske olier, men da disse er meget stærke, vil vi på Hundensgaard udelukkende anvende hydrolat af lavendel.

På sigt vil man begynde at træne i forskellige miljøer, når hundene har lært at genkende en af duftene, således at hundene lærer at koncentrere sig om søget ligegyldigt, hvor de befinder sig.

På denne temalørdag vil du og din hund blive kickstartet til Nose Work, så I kan arbejde videre med det derhjemme og/eller fortsætte med træningen på et hold i foråret.

Leg og samvær

Hundene får naturligvis fri til socialt samvær uden snor ind imellem næsearbejdet. Dette foregår kun i de indhegnede folde og i mindre grupper hvor hundene passer sammen i temperament og størrelse.

Temalørdagen foregår

Lørdag den 6. februar 2021.

Hvornår

Hold 1: Kl. 09.30, – 10.45
Hold 2: Kl. 11.15 – 12.30

Hvor

Hundensgaard.
Voldby Hedevej 40,
8450 Hammel.

Pris

150,- kr.

Ingen ledige pladser