Nose Work – Miljø – August 2020

Dette hold er for dig, der ønsker at arbejde med den forholdsvis nye hundesport kaldet Nose Work. For dig, der ønsker at aktivere din hund med det, den synes er rigtig sjovt; nemlig at bruge sin næse.

Holdet er for hunde, der bekendt med duften af lavendel og nu er klar til at udvikle deres evne til at finde duften i forskelligt miljø. Vi vil starte med at træne duftsikkerhed og beholdersøg på Hundensgaard, for de efterfølgende gange tage ud og træne Nose Work i forskellige miljøer i lokalområdet.

Vi vil have fokus på at styrke hundens selvstændighed i søget og øve os i at læse dens adfærdsændringer, når den får færten af duften. Endvidere vil vi træne ejers håndtering af linen samt se nærmere på hvorledes ejer hjælper eller misvejleder hunden med sit kropssprog.

Vi vil introducere hundene for duften af eukalyptus, hvis de ikke allerede kender denne.

Hvad er Nose Work?

Nose Work er en aktivitet, som man kan træne med hunden alle steder. Det er for alle hunde uanset race, alder og træningserfaring.
Nose Work er sjovt, udfordrende og udviklende for både hund og ejer. Du kan deltage i Nose Work konkurrencer i fremtiden eller blot anvende det som en super aktivering for din hund.

Nose Work er en hundesport i rivende udvikling. Overordnet er formålet, at hunden skal udføre et søg efter bestemte dufte i et nyt og ukendt miljø. De 4 forskellige miljøer er:

1) Beholder-/kassesøg
2) Indendørssøg
3) Udendørssøg på et afgrænset område
4) Køretøjssøg

Træningen

Først og fremmest skal hundene lære at afsøge et område selvstændigt. Dette gøres først ved at gemme godbidder, som hunden opmuntres til at finde.

Dernæst skal hundene lære at lokalisere bestemte dufte. I Danmark er det i Dansk Kennel Klub besluttet at anvende duftene lavendel, eukalyptus og anis. Til konkurrencer anvendes æstetiske olier, men da disse er meget stærke, vil vi på Hundensgaard udelukkende anvende hydrolater af duftene.

Når hundene har lært at genkende en af duftene, vil vi begynde at træne i forskellige miljøer, således at hundene lærer at koncentrere sig om søget ligegyldigt, hvor de befinder sig.

Leg og samvær

På dette hold er ikke indlagt tid til leg, men hundene må naturligvis lukkes fri og lege efter træningen, hvis ejerne er enige herom. Dette foregår altid i de indhegnede folde og i mindre grupper hvor hundene passer sammen i temperament og størrelse.

På dette hold er max 6 deltagende hunde.

Næste hold starter

Lørdag den 29. august 2020

Hvornår

Lørdag kl. 11.30 -12.30

Uge 35: 29. august
Uge 36: 05. september
Uge 37: 12. september
Uge 38: 19. september
Uge 39: 26. september
Uge 40: 03. oktober

Hvor

Hundensgaard, Voldby Hedevej 40,
8450 Hammel samt andre egnede steder i lokalområdet.

Pris

950,- kr. for 6 timer

Antal

Max 6 hunde på holdet.

Ledige pladser