Schweiss-spor Fortsættere

Hvem er dette hold for?

Dette hold er for dig, der ønsker at fortsætte med at træne din hunds fantastiske lugtesans med schweiss-spor. Du vil på dette hold få inspiration til hvorledes du kan aktivere din hund, med det den egentlig er aller bedst til; at bruge lugtesansen.

Forudsætninger for at deltage på holdet er, at du har været med på et schweiss-sporhold før og din hund og du er startet op med grundelementerne i forhold til at lægge- og gå schweiss-spor.

Træningen

Vi vil på dette hold arbejde med sporlægning og -søg med din hund. Vi vil udelukkende arbejde med schweiss – dvs. slæb af klov, indvolde og dryp af schweiss (blod).

Sværhedsgraden af sporene vil gradvist blive øget ved f.eks. at gå længere spor, ved at tilføje buer og knæk, ved at lægge sporene på forskelligt underlag eller ved at lade andre personer lave forstyrrelser på sporet.

Socialt samvær

På dette hold er ikke indlagt tid til leg, men hundene må naturligvis lukkes fri og lege efter træningen, hvis ejerne er enige herom. Dette foregår altid i de indhegnede folde og i mindre grupper hvor hundene passer sammen i temperament og størrelse.

Tidligere kursist fortæller om træningen

Det har været SÅ interessant at se hundene arbejde med deres naturlige instinkter. Nogle af hundene genfandt meget hurtigt evnen og glæden ved at gå spor på blod, andre skulle først grundigt undersøge deres nye job og opmundres heri.  Fælles for alle hundene er, at de altid fandt byttet.  Der var også tydelige forskelle hunderacerne imellem, da hundene senere blev introduceret i at gå spor på andre dyr fx pels af kanin og muldvarp. 

Holdet rummer store udviklingspotentialer for såvel hund som ejer og styrker båndet og samarbejdet imellem parterne. Min hund og jeg er blevet så begejstret for schweiss, at vi træner fast et par gange om ugen.

Næste hold starter

Torsdag den 18. april 2024

Hvornår

Torsdag kl. 19.30 – 20.30

Uge 16: 18. april
Uge 17: 25. april
Uge 18: 02. maj
Uge 19: Ingen træning
Uge 20: 16. maj
Uge 21: 23. maj
Uge 22: 30. maj
Uge 23: 06. juni
Uge 24: 13. juni

Hvor

Træningen foregår på Hundensgaard
Voldby Hedevej 40, 8450 Hammel.

Pris:

1300,- kr. for 8 timer.

Max 6 hunde på holdet.

Ingen ledige pladser